Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

Civilization VI Hileleri

İçindekiler.
İçindekiler

    Civilization VI Nedir?

    Civilization VI, tam adı Sid Meier's Civilization VI olan ve Fraxis Games şirketi tarafından geliştirilen sıra bazlı bir strateji oyunudur. Kısaca Civ 6 da denilen oyun 25 yıllık bir geçmişi olan Civilization serisinin 2016 yılında yayınlanan bir oyunudur. 

    Peki bu oyunu son dönemlerde neden çok fazla duymaya başladık?

    Bunun en büyük nedenlerinden birisi, belirli bir süredir her hafta 2 veya daha fazla ücretsiz oyun sunmaya başlayan Epic Games. Geçtiğimiz haftalarda, market fiyatı o dönemde 100TL'nin üzerinde Civilization VI oyunu Epic Games tarafından ücretsiz olarak sunuldu ve bu dönemden sonra zaten efsane oyunlar arasında olan Civ 6'nın oyuncu sayısı inanılmaz derecede artmış oldu.

    Civilization VI Hileleri Nelerdir?

    Başlamadan belirtelim; bu makalede anlatılan hileler oyun içi hilelerdir ve yalnızca single player, yani bilgisayara karşı tek kişi oynanan modda geçerlidir. Online dünyada farklı insanlara karşı oynanılan oyun seçeneklerinde kesinlikle çalışmamaktadır. Single player olarak oynadığımız oyunlarda oyun içi hileler farklı şeyler denemek ve oyundan alınan zevki artırmak isteyen oyuncular için büyük katkı sağlamaktadır. Ancak online oyunlarda, farklı oyunculara karşı kullanılan hileler kullanan kişinin kısa sürede sıkılmasına neden olacağı gibi rakiplerin de bütün oyun zevkini elinden alacaktır. Bu nedenle online oyunlarda kullanılan bütün hileler illegaldir ve tarafımızdan hiçbir şekilde tasvip edilmemektedir.

    Single player modunda yeni şeyler denemek ve oyundan aldığı tadı artırmak isteyen oyuncular için lafı daha uzatmadan konuya gelelim ve Civ 6 hilelerinin nasıl çalıştığını anlatmaya başlayalım;

    Hile Konsolunu Nasıl Açarız?

    Birçok oyun gibi Civilization VI'da da hileleri aktif hale getirebilmek için öncelikle konsol açmamız gerekmektedir. Ancak diğer çoğu oyunun aksine, Civ 6'da  ' é ' tuşuyla konsolu direk olarak açamıyoruz. Konsolu açabilmek için;

       1-) Belgelerim/Oyunlarım/ Sid Meier’s Civilization VI klasörünü buluyoruz,

       2-) ini dosyasını bularak açıyoruz,

       3-) CheatCode=0 satırını CheatCode=Chipotle olacak şekilde değiştiriyoruz,

       4-) Sonrasında kaydedip kapatıyoruz ve ardından oyunumuza giriş yapıyoruz

    Bu adımları tamamladıktan sonra artık oyun içerisinde ' é ' tuşunu kullanarak konsolumuzu açabiliyoruz.

    Hile Komutları Nelerdir?

    • Ctrl + 4 – 1000 altın kazandırır
    • Shift + “+” – Seçilen şehirde +1 popülasyon
    • Ctrl + “+” – Seçilen üniteye tecrübe puanı kazandırır
    • Reveal All – Haritanın tamamını görebilirsiniz
    • Explore All – Haritanın tamamı keşfedildi olarak güncellenir

    Şu an için Civilization VI'da kullanabileceğimiz küçük hileler bunlardır. Bu hilelerin yalnızca single player modunda aktif olduğunu tekrar hatırlatalım. Ayrıca oyuna gelen güncellemeler ile bu kodların çalışmaz hale gelme ihtimali olduğunu da lütfen unutmayalım.

    O zaman deneme vakti; herkese iyi oyunlar!

    Canlı Destek