Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

League of Legends 12.22 Güncellemesi Yama Notları

İçindekiler

    League of Legends Sezon Öncesi Dönem'e hoş geldiniz! Böyle diyerek yeni yama notlarını bir de Kopazar'ın gözüyle sizlere yorumlamaya başlayalım... Bildiğiniz üzere bir önceki yamada artık sezon öncesi döneme yaklaşıldığını belirtmiştik ve LoL 12.22 yaması ile birlikte artık 13. Sezonun Öncesi Dönemi'ndeyiz. League of Legends sürekli olarak yenilenerek yoluna devam eden ve bunu kararlılıkla sürdüren nadir oyunlardan birisidir. Yeni sezon da bu sürekliliğin ve üretkenliğin devamının geleceğinin habercisi olarak karşımıza yakın bir vakitte çıkacak.

    Bu yamaya genel olarak baktığımız zaman "Sezon Öncesi Dönemi"ne geçmemizin yanı sıra bu yamada gerçekten büyük değişiklikler ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Bu yamanın öne çıkanlarına baktığımız zaman; Kimya Ejderi, 3 orman yoldaşı, 7 yeni eşya ve bunun yanında birçok değişiklik League of Legends 12.22 yamasının öne çıkanları... Dilerseniz artık 12.22 yama notlarının detaylarına bir de Kopazar'ın gözüyle bakalım:

    Bu arada uygun fiyatlarla LoL RP almak isterseniz alttaki görselden RP satış sayfamıza da ulaşabilirsiniz:

    lol rp satın al

    LoL 12.22 Yamasının Detayları

    League of Legends'a gelen 12.22 yamasının detaylarına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yama notları Kopazar'da ekstra detaylı bir şekilde anlatılmaz, makalemizin sonunda orijinal bağlantı bulunuyor, detaylara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız o bağlantıdan ek detaylara ulaşabilirsiniz.

    Düzenlenen Şampiyonlar:

    • Rakan: Artık menzilli değil, yakın bir dövüşçü oldu Rakan arkadaşımız.

    Güçlenen Şampiyonlar:

    • Cho'Gath: R yeteneğinin hasarı artırıldı.
    • Lillia: Rakan gibi Lillia da artık menzilli değil, yakın bir dövüşçü haline geldi. Taban canı azalırken, can büyüme oranı arttırıldı. Pasifinin şampiyonlardan aldığı iyileştirme miktarıa arttırıldı.
    • Nunu ve Willump: Q yeteneğinin şampiyonlar dışındakilere verdiği hasar arttırıldı. Ormanda daha işe yarayacağa benziyor...

    Kimya Ejderi

    Önceden oyunda olan bir ejder olan Kimya ejderi artık geliştirilmiş hali ile tekrardan oyunda! Kimya ejderine baktığımız zaman her ejderin ruhu olduğu gibi Kimya Ejderi'nin de ruhu var ve Kimya Vadi'si de devrede! Dilerseniz detaylarına bakalım:

    • Kimya Ejderi Güçlendirmesi: Kimya ejderini katleden takım %5 sıvışma ve %5 iyileştirme ve Kalkan gücü kazanır. Bu güçlendirme birkaç kez Kimya Ejderi alınması durumunda artar.
    • Kimya Ruhu: Kimya Ruhu'na sahip bir takımsanız; canı %50'nin altına inen oyunculara %10 Hasar direnci ve %10 Hasar Artışı sağlayan bir güçlendirme kazanırsınız.
    • Kimya Vadisi ile her yer mutasyona uğruyor, bir şeyler oluyor, etkileniyor!
      Takviye Eriği: Normalde nehirin kenarında bulunan Can Erik'leri var ya artık onlar Takviye Erik'i oluyor! Bunları ham ham yiyen oyuncular ise artık yavaşlamıyor, aldıkları canın yanı sıra ekstra kalkan kazanıyor.
      Saçartohum: Saçartohumlardaki Kimya değişimi ise artık menzillerindeki birimleri 2 kat daha uzağa fırlatıyor.
      Alazışık Çiçeği: Keşif çiçeğinin de adı değişerek Alazışık Çiçeği oluyor. Kırıldığında çevresindeki küçük bir bölgeyi ve kırıldığı yönün tersine doğru koni şeklinde alanı açığa çıkartıyor. Bunun yanı sıra işaretlediği takım arkadaşları o yöne doğru ilerlerken hareket hızı kazanırken, açığa çıkan totemlerin canı da 1'e inmekte.
      Baktığımız zaman gerçekten güzel ve neredeyse açık ara en avantajlı ejderlerden birisi olarak karşımıza çıkan Kimya Ejderi, en sevilen ejderlerden olacağa benziyor.

    Yeni İletişim Araçları

    Oyunda aslında "Soru İşareti" ile her türlü anlaşabilen oyuncular için hangi amaçla daha iyi bir iletişim kurmaları gerektiğini düşündüler bilmiyorum ancak yeni iletişim araçları 12.22 yaması ile birlikte oyuna dahil oldu. Lol 12.22 yaması ile eklenen sinyaller ise:

    • Geri Çekil, Yoldayım, Yardım Et, Rakip Kayboldu, İttir, Saldır, Savun, Yemle

    Oyun içerisindeki takım iletişimini güçlendirmek için eklenen sinyaller bu şekildedir.

    Yetenek Seviyesi Yükseltme Güncellemesi

    Bildiğiniz üzere çeşitli siteler üzerinden rün vs. araştırması yaparken hangi seviyede hangi yeteneğinizi yükseltmeniz gerektiği hakkında önerilerle karşılaşırsınız. İşte 1. seviyede Q, 2. seviyede W gibi gibi... Artık 12.22 yaması ile birlikte oyun, size kaçıncı seviyede hangi yeteneğinize seviye vermeniz gerektiği konusunda öneride bulunacak. Bu da genellikle o şampiyonda, o seviyede hangi yeteneğe seviye verildiğine göre her yamada güncellenecek ve en azından yeni oyuncuların bilgilendirilmesini kolaylaştıracak.

    Koridor Güncellemeleri

    Koridorlarda minyonlardan alınan XP ve altınlar ile ilgili güncellemeler ile karşılaşıyoruz. Bazı koridorlarda alınan altın azalırken, bazı koridorlarda minyonlardan alınan XP'nin arttığını görüyoruz:

    • Orta Koridor: 14. dakikadan önce kesilen minyonlar artık 1 altın daha az kazandırıyor.
    • Minyon XP'si: Üst koridor şampiyonlarına artık minyonlar %2.15 ekstra XP sağlıyor, koridora ormancı falan gelir de bu XP bölüşülürse ilave XP sağlanmıyor.

    Yeni Eşyalar

    Lol 12.22 yaması ile birlikte yeni sezonun yeni eşyaları da oyuna dahil oldu. Oyuna yeni gelen eşyalar:

    • Şahbaz Jak'Sho
    • Erdem Işığı
    • Çelikyürek
    • Asırlık Sopa
    • Antik Dönüştürücü
    • Shojin'in Mızrağı (geri döndü)

    12.22 Yamasındaki Diğer Değişimler

    • Artık bir oyuncu AFK ise 10:00-15:00 dakika arası beklemeye gerek kalmıyor. 3:30-15:00 dakikaları arasında teslim olma oylaması sağlanabiliyor.
    • Artık lobideyken oyuncuların ismini göremiyorsunuz. Grubunuzdaki arkadaşınız hariç diğer oyuncular Takım Arkadaşı 1, Takım Arkadaşı 2 tarzında gösterilecektir. Bununla beraber oyuncuların istatistiklerine bakılmanın önüne geçildiği söyleniyor.
    • Artık oyun başlarken ilk 3 dakika içerisinde 90 saniye boyunca hareketsiz duran bir takım arkadaşınız var ise teslim olup, oyunu tekrar kurabiliyorsunuz.
    • Sezon sonu ödülleri 14 Aralık'a kadar tüm oyunculara dağıtılacak.

    Ve tabi ki oyuna yeni kostümler de eklendi, dilerseniz yeni eklenen kostümlere de bakalım:

    • Uzayın Ritmi Gragas
    • Uzayın Ritmi Lissandra
    • Uzayın Ritmi Nami
    • Uzayın Ritmi Ornn
    • Uzayın Ritmi Taric
    • Uzayın Ritmi Teemo
    • Uzayın Ritmi Twisted Fate
    • Prestij Uzayın Ritmi Nami
    • Şanlı Sejuani

    Eklenen şampiyonlar bu şekildeydi, bunlara ek olarak bazı şampiyonların kostümlerine de yeni renklerin ekleneceğini buradan duyuralım. League of Legends 12.22 yaması ile birlikte oyuna eklenen bu kostümleri alırken ucuz RP avantajına sahip olmak istiyorsanız Kopazar'ın League of Legends RP satış sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın: kopazar.com/league-of-legends-riot-point. Bu sayfa üzerinden indirimli LoL RP satın alabilir, bunun yanında alışveriş yaparak bonus kazanabilir, bu bonuslarınızı bir sonraki alışverişlerinizde ekstra indirim olarak kullanabilirsiniz!

    LoL 12.22 yamasının orijinal notlarına ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Sitemiz üzerinden ekstra detaylara yer vermediğimiz için ek detaylara ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bağlantıdan detaylara ulaşabilirsiniz.

    League of Legends ve diğer oyunlar hakkında gelişmelerden, güncellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Kopazar Blog'unu sık sık ziyaret etmeyi unutmayın!

    Canlı Destek