Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

2020 League of Legends Dünya Şampiyonası finali ne zaman?

İçindekiler.
İçindekiler

    League of Legends Dünya Turnuvası 2020 

    Yıllardır oyun dünyasındaki yerini tartışılamaz bir noktada tutan video oyun devi Riot Games'in amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz oyunu League of Legends, yıllardır esports denince ilk akla gelen oyunlardan birisi. Birincisi 2011 kışında dünyanın en büyük dijital festivali olarak kabul edilen Dreamhack'te düzenlenen turnuva ile başlayan League of Legends dünya turnuvası, sonrasında her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinden en iyi takımlarının katılımıyla düzenli olarak devam etmiştir. Her geçen yıl takip eden kitle hızla artmış ve League of Legends Dünya Turnuvası dünyanın en büyük turnuvalarından birisi olmayı başarmıştır. Öyle ki; 2015 yılında yapılan turnuvayı naklen izleyen kişi sayısı 36 milyonu aşmıştır. Turnuvayı kazanan takımlar 1,000,000 $ gibi inanılmaz bir ödülün sahibi olmaktadırlar. Bu yıl 10.su düzenlenen ve League of Legends Worlds olarak isimlendirilen turnuvanın 25 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında Çin'in Shangai şehrinde gerçekleştirilmesine karar verilmişti. 25 Eylül'de başlayan turnuva, Covid-19 pandemisi nedeniyle önceki turnuvalar kadar gösterişli olmasa da online izlenme sayısıyla rekor kırmayı bir kez daha başardı. 

    5 - 18 Ekim tarihlerinde oynanan çeyrek final maçlarının ardından yarı finale adını yazdıran dört takım bugün ve yarın oynanacak olan maçlarda finale ulaşmak için yarışacaklar.

    Yarı Finale Çıkan Takımlar

    • TOP Esports (ÇİN)
    • Suning Gaming (ÇİN)
    • DAMWON Gaming (Güney Kore)
    • G2 Esports (Avrupa)

    Yarı finallerde TOP Esports ile Suning Gaming ve DAMWON Gaming ileG2 Esports ile eşleşti. Bu karşılaşmaların sonucuna göre finalde karşılaşacak iki takım belli olacak. Peki League of Legends Dünya Turnuvası final maçı ne zaman?

    Final Maçı Ne Zaman?

    Yukarıda belirttiğimiz maçların galibi olan 2 takım 31 EKİM 2020 tarihinde League of Legends Dünya Turnuvası'nın büyük finalinde karşı karşıya gelecek ve LOL Dünya Şampiyonasının bu yılki şampiyonu büyük ödüle ulaşacak.

    Final Maçını Nasıl İzlerim?

    Final maçı bir çok kişi ve organizasyon tarafından farklı sosyal platformda yayınlanacaktır ancak LoL Dünya Final maçını en rahat ve sorunsuz şekilde izleyebileceğiniz platform Riot Games'in kendi yayın yaptığı platformlar olacaktır. Bunlardan ilk Riot Games'in Twitch kanalıdır.

    Eğer Twitch veya benzeri yayın platformları kullanmıyorsanız yarı final maçlarını League of Legends oyunun içerisindeki bağlantıdan açarak da izleyebilirsiniz. Bu şekilde izlemek için tek yapmanız gerek aşağıdaki adımları takip etmek olacaktır:

    1- League of Legends'a launcher üzerinden bilgilerinizle giriş yaparak oyunu açıyorsunuz.

    2- Anasayfa açıldığında 2020 Dünya Şampiyonası yazan bölümü göreceksiniz. Şimdi izle yazan bölüme tıklayınız.

    3- Şimdi izleye tıkladığınız anda Lol Esports sayfasına aktarılacaksınız ve bu sayfada yayını rahatça izleyebilirsiniz.

    Unutmayın! Büyük Final 31 Ekim'de... Heyecan bizi bekliyor; herkese iyi eğlenceler!

     

    Canlı Destek