Bakiye Bakiyem 0.00 ₺
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

Oyunlarda Rank Ne Demek

İçindekiler

    İster MMORPG olsun ister Moba isterse de FPS, oyunlarda değişmeyen tek bir şey var, Rekabet! Oyuncular her oyunda kıyasıya rekabete girerler. Her oyuncunun kendine özgü oynayış tarzı vardır. Ama milyonlarca oyuncunun arasında sadece bazıları en iyi olabilir, herkes olamaz. Peki bu nasıl olacak? İşte bunu sağlayan bir sistem vardır, o da, dereceli yani rank sistemidir. Yeni başlayan oyuncuların oyunlarda rank ne demek bilmiyor olabilirler. Oyunlarda rank sistemi oyuncuları belirli seviyelere göre ayıran ve bu seviyelerde rakiplerle karşılaştıran bir sistemdir.
    Örneğin bir oyuncu oynadığı oyunda dereceli maçlara giriyor. Fakat yeni bir oyuncu deneyimli bir oyuncuyla karşılaşırsa, yeni oyuncunun rakibine karşı avantajı olmayacaktır. Bu yüzden her oyuncu kendine eşit bir oyuncu ile karşılaşmaya katılmalıdır. Rank sistemi oyuncular arasındaki rekabeti sağlarken aynı zamanda dengeyi de sağlamalıdır.

    Oyunlarda Rank Sistemi

    Rank sistemi kolaydan zora giden bir sistemdir. Seviyeleri vardır ve oyundan oyuna bu seviyelerin isimleri değişebilir. Bu isimler değişse de mantık genellikle aynıdır. Üst derecelere yükselen oyuncu ile aşağı derecelerde olan oyuncuların ilerlemesinde farklılık vardır. Yüksek dereceye sahip oyuncuların ilerlemesi daha zor ve yavaştır. Liderlik tablosuna (ilk 50 ya da ilk 10) ulaşmak zorlaşır. Diğer yandan alt derecelerde rank seviyesi atlamak üst derecelere göre daha kolaydır. 

    Oyunlarda Smurf Nedir?

    Smurf bir oyun tabiridir. Örneğin yeni bir oyuncu oyunu henüz tam kavrayamamış, iyi bir deneyime sahip olamamıştır. Aynı oyunu uzun süredir oynayan bir oyuncu ile eşit sayılamaz. Fakat deneyimli bir oyuncu başka bir hesap ile gelirse (bu hesap yeni bir oyuncuya ait olabilir ya da yeni bir hesap olabilir) ve yeni oyuncu ile karşılaşırsa ortaya bir dengesizlik çıkar. Bu dengesizlik Smurf Hesap sahibi yüzünden oluşmaktadır. Dolayısıyla yeni oyuncu kaybeder. Özetle iyi ve deneyimli bir oyuncunun yeni, düşük dereceli bir hesap/karakter ile oynamasına Smurf hesap ya da Smurf denir.

    Hangi oyunda olursan ol Kopzar her zaman yanında! Oyun içerisindeki özelliklerle karakterini geliştir ve liderlik tablosunda yerini kap! Kopazar ile güvenli alışverişin keyfini çıkar. Kopazar her zaman siz oyuncular uygun fiyat ve hızlı alışveriş sunar! Alışverişe başlamak için hemen tıkla!

    Pubg Mobile Rütbeler

    Valorant Dereceleri

    Cs Go Rank / Cs Go Rütbeler

    League of Legends Ranks / LoL Dereceleri

    Canlı Destek