Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

PUBG Mobile İpuçları ve Püf Noktalar

İçindekiler

    pubg mobile

    PUBG Mobile İpuçları ve Püf Noktalar

    PUGB veya Playerunknown's BattleGround, hızla dünyanın en popüler oyunu haline geliyor. Dünyanın her yerinde kafelerde, sokak köşelerinde PUBG Mobile oynayan insanlardan oluşan gruplar bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızla zaman geçirmenin veya günün sonunda biraz vakit stres atmanın gerçekten eğlenceli bir yolu.

    PUBG Mobile'da saatlerce loot yaptıktan sonra zafere ulaşamadan, hatta bazen tek kurşun bile atamadan öldürülmenin acısı anlatılmaz yaşanır bir dram! İşte siz bu eziyeti çekmeyin, oyunda başarıya ulaşmanın püf noktalarını ve tüyolarını sizinle paylaşmak için burada devreye biz giriyoruz.

    Eğer oyuna yeni başladıysanız ve henüz tavuk yemeği(Chicken Dinner) yemediyseniz, aşağıda yer alan tüyoları ve püf noktaları hemen okumalısınız.

    1- Paraşütü Doğru Kullanmak

    Oyunun ilk birkaç saniyesi gerçekten önemli. İndiğin yer sana büyük bir avantaj veya dezavantaj sağlar. Yeni başlayan biriyseniz, yoğun trafik alanlarından uzak durun. Ne zaman büyük bir bina kümesi görürseniz, dayak varmış gibi oradan kaçın.

    2- Oyunun İlk Dakikalarında Sıcak Çatışmadan Kaçının

    Yeni oyuncular için indikten sonra yapılabilecek ilk hatalardan biri erkenden çatışmaya girmektir. Yere yeni indiyseniz ve bölgede başka birininin ayak sesini duyarsanız, arkanızı dönün ve hemen başka bir yöne gidin. İndiğiniz anda onu duyduğunuza göre sizden daha önce inmiş ve ağır bulmuş olma şansı çok daha yüksek.

    3- Gözünüz Kulağınız Düşmanlarda Olsun

    Yeni bir bölgeyi keşfederken, aktivite belirtilerine dikkat edin. Kapıları açık bir bina görürseniz ve cephane gitmişse, kısa süre önce birisi oraya gitmiştir. Şimdiye kadar gitmiş olabilirler ama yine de yavaş yavaş ilerleyin. Ve benzer şekilde, bir binada saklanırken veya lootladıktan sonra kapıları kapatmalısınız. Bu size bir avantaj sağlar ve yaklaşan düşmanlara pusu atma şansınızı çok artırır.

    4- Shotgun'ları Hafife Almayın

    İlk bakışta, shotgun'lar en iyi silah gibi görünmeyebilir. Ancak çoğu yakın menzil çatışmasıbda, özellikle de oyunun başlangıcında shotgunlar tam bir ölüm makinesine dönüşebilir. Bir veya daha fazla düşmanla çok yakın yerlere inmişseniz, otomatik silahlar yerine shotgun seçmeniz çok mantıklı bir iş olabilir.

    5- Sürekli Yelek Değiştirin

    PUBG'de yelekler çatışmalarda hasar görür ve koruma derecesi azalır. Bu yüzden hasarlı bir yeleğiniz varsa hemen yenisini bulun. Tabi istisna durumlar da var; örneğin az hasar görmüş 2 seviye bir yelek, hiç hasar görmemiş 1 seviye yelekten daha fazla koruma sağlar. Aynı şekilde hasar görmüş 3 seviye yelek, hasarsız 2 seviye yelekten daha fazla koruma sağlar.

    6- Sabırlı Olun

    Eğer pro bir oyuncu değilseniz, sabırsızlık sizin sonunuz demektir. Acele etmeyin, kill almak için her duyduğunuz silah sesine koşmayın. Silahınızı, yeleğinizi, kaskınızı bulun sonra Allah ne verdiyse dalın.

    pubg mobile

    7- En Uygun Silah Seçiminizi Belirleyin

    Kazanmak için oynarken sizi güvende hissettiren silahlara ihtiyacınız olacak. Birkaç oyundan sonra, hangi silahı en rahat ve ölümcül şekilde anlayacaksınız. Bir pro olup bütün silahlarla en iyi şekilde oynayana kadar, size en uygun silah seçiminizi yapın ve her oyunda o silahı alıp ustalığınızı artırın. 

    8- Çatışmada Asla Sabit Durmayın

    Yapılan en büyük hatalardan birisidir. Sabit durup, nişangahı düşmanın üzerine sabitlemeye çalışırken kaç babayiğit telef oldu bu meydanlarda! Güvende olacağınız bir yer bulmadan sabit durmayın. Ayrıca size ateş açıldığında, kaçarken asla aynı düzlemde koşmayın, sürekli zigzaglar çizin, hoplayın sıçrayın. Böylece düşmanlarınıza asla kolay hedef olmayın.

    9- Bir Sniper'ın Sizi İzliyorsa Asla Yere Yatmayın

    Bu yeni başlayanların en sık yaptığın hatalardandır. Sizi takip eden bir sniper olduğunda içgüdüsel olarak yere yatıp gözden kaybolmak isteyebilirsiniz. Ancak sniperın görüş açısını kestiremediğiniz için bu genellikle kafaya sabitlenmiş bir mermi anlamına gelir. Böyle durumlarda hemen 8. maddeyi devreye sokmayı unutmuyoruz.

    10 - Yılan Sessiz Olmak İçin Yalın Ayak Gezin

    Lobide saatlerce kendimize bot beğeniyoruz ve oyuna başlayınca da görüntü çok güzel olduğu için asla çıkarmak istemiyoruz. Evet; bu gayet normal. Ancak acı gerçek şu ki; ayağınızda bot olduğu zaman düşmana vereceğiniz ses de artacak demektir. Bu yüzden çakıl, diken demiyoruz, botları çıkarıp yalın ayak geziyoruz. 

    11- Kulaklık Kullanın

    PUBG'de iyi oyuncu olmanın en önemli kurallarından birisi de sesleri takip etmek ve nereden geldiğini anlamaktır. Size ateş edildiğinde merminin nereden geldiğini anlamanın tek yolu ses tayin etmektir. Bu konuda kulaklık size en büyük yardımı sağlayacaktır. Hoparlör ile oynarken sesin nereden geldiğini anlayabilmek gerçekten çok zordur. Bu yüzden kulaklık kullanmak çok büyük avantaj sağlar.

    12- Doğru Anı Bekleyin

    Bir düşman gördüğünüzde kolunuzda sivrisinek hissetmiş gibi ani refleks göstermeye hiç gerek yok. Seesizce yerinizi alın. Önce düşmanın gideceği yönü anlamaya çalışın. Sonrasında en iyi anı bekleyip ateşe başlayın ve düşmanı lobiye yollayın.

    13- Kırmızı Alanı Sürekli Takip Edin

    Bir gözünüz sürekli kırmızı alanda olsun. Haritada kırmızı alan çıktığında yolunuzu değiştirin, yakınında bile geçmeyin. Çünkü ölmelerin en acısıdır PUBG'de kırmızı alana ölmek, arkanızdan gözyaşı dökeniniz olmaz, öyle kötü. 

    14- Güvenli Alanın Kenarlarında Kalın

    Mavi alandan uzak olabilmek ve sonraki alana yetişmek için çılgınlar gibi koşmamak için güvenli alanın ortalarında olmak bazen mantıklı bir seçim olabilir. Ancak unutmayın! Alanın ne kadar merkezindeyseniz, etrafınızdaki düşman sayısı o kadar fazla demektir. Alanın merkezinde olduğunuzda dört tarafınızdan sizi izleyen düşmanlar olacaktır. Bu nedenle belirli bir süre mavi alanın hemen kenarında kalmak ve önünüzden ya da yanınızdan alanın merkezine koşan düşmanları görebilmek için harika bir fikir. Sonraki alana kalan süreyi hesap ederek en doğru ana kadar mavi alanın kenarında pozisyon almak her zaman avantaj sağlar.

    pubg mobile ip uçları

    15- Koşarken Silahınızı İndirin

    Eğer güvenli bir bölgede olduğunuzu düşünüyorsanız ve aceleniz varsa silahlarınız sırtınıza asarak gitmek koşma hızınızı artıracaktır. Ancak şunu da hatırlatalım; düşman olup olmadığından emin olmadığınız bölgelerde bunu yapmak mantıklı bir hareket olmayacaktır.

    16- Yalnızca Gerekli Olduğunda Araç Kullanın

    PUBG'de araçların oyunun kaderini belirlediği bir gerçek. Alana yetişmek, bir yerden uzaklaşmak veya düşmana rushlamak için harika bir seçenek. Ancak unutmayalım; araç kullanmak düşmanların sizi duyması ve böylelikle bir hedef haline gelmeniz demektir. Bu nedenle yalnızca gerekli olduğunda araç kullanın ve düşmanlara gereksiz ses vermekten kaçının.

    17- Droplar Ekstra Tehlike Demektir

    Oyunda belirli bölgelere düşen droplar harika silahlar, 3 level kask ve yelekler vererek inanılmaz avantaj sağlar. Ancak yeni başlayan oyuncuların için drop kovalamak mantıklı değildir. Çünkü drop demek o yöne gelen çok sayıda düşman demektir. Bu nedenle yeni başlayan oyuncular için bir nevi yüksek ölüm riski demektir. Bu nedenle drop bölgesinde çatışmaya girmek yerine, drop alan oyuncuları takip edip, sessizce yaklaşıp öldürmek yeni başlayan oyuncular için çok daha mantıklı bir harekettir.

    18- Arkadaşlarınızla Oynayın

    Takım oyunu oynamak istediğinizde, PUBG size rastgele takım arkadaşları bulacaktır. Ancak tanımadığınız insanlarla oynamak bazen sizi oyundan soğutabilir. Sürekli agresif olan, sizi sözleriyle taciz eden ve her koşulda sizi suçlayan takım arkadaşlarına denk gelmek maalesef oldukça yüksek bir ihtimal. Bu kişilerle oynamak sizi oyundan soğutacaktır. Bu nedenle önceden tanıdığınız ve iyi anlaştığınız arkadaşlarınızla beraber oynamak harika bir fikir. Oyunun zevkini fazlasıyla artıracak ve kazanma şansınızı en üstlere çıkaracaktır.

    19- Grafik Ayarlarını Düzenleyin

    Eğer telefonunuz, tabletiniz vb. PUBG oynarken sorun çıkarıyor, lag giriyor, takılıyor veya görüntü kaybı yaşatıyorsa hemen grafik ayarlarınızı düzenleyin. Grafik ayarlarını düşürdükçe oyunun performansı artacaktır. Görüntü kalitesi azalsa da çok daha etkili bir oyun imkanı sağlayacaktır.

    20- Oyunun Sonların Loot ile Vakit Kaybetmeyin

    Yeni başlayan oyuncular için loot yapmak inanılmaz zevklidir. Hatta bazı oyuncuları bırakırsanız son 10 kişi kalana kadar loot yapmaya devam ederler. Burda bir sorun yok ancak ilerleyen bir oyunda oyunun sonlarında loot yapmak gereksiz vakit kaybı ve dolayısıyla ölüm riski demektir. Bu nedenle eğer hayati eşyalarınız (uygun bir silah, yeterince mermi, enerji, yelek, zırh) varsa daha fazla loot yapmaya veya elinizdeki silahı değiştirmeye çalışmayın. Oyunda tecrübe kazandıkça seri loot yapacağınız için bu sorun olmayacaktır ancak yeni başlayanlar için loot yapmak demek tehlike demektir. Bu yüzden gereksiz loottan uzak duralım.

    21- En ucuz Pubg Mobile UC Herzaman siz alın

    Pubg mobile uc alma konusunda tek güvenilir firma olan kopazardan  hızlı ve güvenli şekilde uc alabilirniz pubg mobile uc almak için linke  tıklayın

    pubg mobile lite

    Canlı Destek