Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

Valorant Rehberi | Valorant Nedir, Valorant Point Nasıl Alınır?

İçindekiler

    Valorant

    Kapsamlı Valorant Rehberi | Valorant VP Nedir, Nasıl Alınır?

    Günümüzde en çok oynanan ve rağbet gören bazı oyunlar vardır. Bunların başında zirvede kimler vardır dersiniz? Bu içeriğimizde olduğunuza göre cevabı da size spoiler geçmiş olalım. Valorant, Riot Games'in geliştirdiği ve piyasaya sürdüğü, Ücretsiz Online FPS (First PersonShooter - Birinci şahıs nişancı) türünde taktiksel bir silah oyunudur. ilk olarak 7 Nisan 2020’de kapalı beta dönemine başlayan bu oyun, ardından 2 Haziran 2020 tarihinde tam çıkışını gerçekleştirdi. Beta döneminden itibaren büyük bir hızla gelişmeye ve oyuncu kazanmaya başladı.

    Yıllarca FPS oyunları arasında tahtta oturan CS-GO ya rakip olarak gösterilmektedir ve şu an milyonlarca oyuncu kazanmış olarak oyuncuların ilgi odağı durumundadır. Peki, bu oyunda uzman olmanız için neler gereklidir dersiniz? Yetenek ve azmin haricinde Valorant VP sizin ihtiyaçlarınıza çözüm olacaktır. Peki, nedir bu Valorant VP? Nelere olanak tanır? Bu sorularınızın tamamına açıklık getirip, detaylarıyla ele aldık. Hadi şimdi gelin, tüm detayları ile birlikte bu muazzam yapıyı inceleyelim. Baştan söylemekte fayda var, eğer bir gamer iseniz bu yazımız size çok şey katacaktır. En azından bu satırları okurken oyuna biraz ara vermenizi tavsiye ederiz. Sonuçta profesyonelliğe oynuyoruz değil mi?

    Bilgisayarım Valorant’ı Açar mı?

    Heyecan... Hayatımızda olduğu sürece her şey daha keyiflidir değil mi? Valorant'ı oynarken bunu fazlasıyla yaşayacaksınız. Cihazınız aşağıda gösterilen minimum sistem gereksinimlerini karşılıyorsa, en az 30 FPS değer ile oyunu açacaktır. Bu da yarı yarıya bir oyun deneyimi demektir. Eğer bilgisayarınız önerilen sistem gereksinimlerini karşılıyorsa bu durumda oyunu 60 FPS de akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz. Zaten genel olarak birçok bilgisayar bu oyunu en az 30-60 FPS performans değerleri ile açar. Çünkü Valorant’ın grafikleri düşük sistemli bilgisayarlar da açabilsin diye minimize edilmiştir. Bundan dolayı kesinlikle ağır bir oyun değildir.

    Valorant Minimum Sistem Gereksinimleri:

    • Hangi işletim sistemi ile giriş sağlayabilirim?

    - Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-Bit olmalı) işletim sistemleri tarafından desteklenmektedir.

    • Minimum seviyede işlemcimin ne olması gerekir?

    - Intel Core i3-4150/ AMD A8-7650K veya yakın özelliklerdeki işlemciler yetecektir. 

    • Kaç GB'lik bir RAM(bellek) işimi görür?

    - 4 GB RAM yeterlidir.

    • Ekran kartım ne olmalı?

    - NVIDIA GeForce GT 730/ AMD Radeon R5 240 ile oyun grafiklerini kaçırmadan deneyimleyebilirsiniz. 

    • Ne kadar depolama alanına sahip olmalıyım?

    - Oyunun kapasitesi gereği 8 GB'lik boş bir alanın olması yeterlidir.

    • DirectX sürümü ne olmalıdır?

    - Sürüm 11 yeterlidir. 


    Valorant Önerilen Sistem Gereksinimleri:

    Minimum bazdaki gereksinimleri inceledik. Peki, harika bir oyun deneyimi ve performans almak için gereklilik nedir? İncelemeye devam edelim.

    • İşletim sistemim ne olmalı?

    - Bu hususta herhangi bir fark yoktur. Yine Windows 7, Windows 8, Windows 10 (64-Bit olmalı) ile oyununuzun keyfini çıkartabilirsiniz. 

    • İşlemcim ne olmalı?

    - Intel Core i5-4460/ AMD Ryzen 3 1200 veyahut da benzer özellikler taşıyan işlemciler ile performansı yakalayabilirsiniz.

    • Kaç GB'lik RAM(bellek) gereklidir?

    - 8 GB RAM ile çok daha yüksek bir deneyim elde edebilirsiniz. 

    • Ekran kartım ne olmalı? 

    - NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti/ AMD Radeon R9 380 ile oyunun bütün grafik detaylarını, sanki içinde yaşarmışçasına oynayabilirsiniz. 

    Bilgisayarınızın hangi işlemciye ve ne kadar RAM Belleğe sahip olduğunu öğrenmek için Windows 10 da “Bilgisayarım>Sağ tık özellikler” yolunu izleyebilirsiniz. Bilgisayarınızın depolama alanını öğrenmek için doğrudan Bilgisayarım klasörüne girebilirsiniz. Ayrıca son olarak ekran kartınızı öğrenmek için “Başlat>Aygıt Yöneticisi>Görüntü Bağdaştırıcıları” yolunu izleyebilirsiniz.
    Peki, Valorant için laptop mu tercih edilmelidir masaüstü sistemi mi? Sadece bu Valorant için değil, tüm oyunlar için masaüstü bilgisayarlar daha elverişlidir. Neden mi dersiniz? Bunun en büyük sebebi, kasasının büyük olmasından dolayı hava sirkülasyonununlaptop’a göre daha iyi olmasındandır. Bu sayede bilgisayar parçalarınız daha serin çalışır ve performans kaybı yaşamazsınız. Ancak ısınma sorunu olmayan ve sistem gereksinimlerini karşılayan bir laptop(özellikle oyuncu bilgisayarları) ile de sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

    valorant vp

    Valorant Nasıl İndirilir ve Oynanır?

    Valorant’ın ne olduğunu, bilgisayarınızın bu oyuna hazır olup olmadığını öğrendiğinize göre gelin sizlere Valorant’ı nasıl indirebileceğinizi anlatalım. Eh tabi ki bir de nasıl oynandığını... Bu arada konusuna değinmişken, söylemeden de geçemeyeceğiz. Valorant VP ile oyun içerisinde harika işler çıkartabilirsiniz. Okumaya devam edin, detayları geliyor...

    Valorant’ı indirmek için öncelikle resmi sayfaya girmeniz ve oturum açmanız gerekir. Eğer bir Riot hesabınız yok ise bunu aynı sayfadan kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra indir butonuna tıklayarak gerekli setup dosyalarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Sizler için bu linki ekliyoruz: https://playvalorant.com/tr-tr/

    Setup dosyasını çalıştırıp oyunu bilgisayarınıza kurduktan sonra masaüstüne gelen kısayol bağlantısı ile oyunu başlatabilirsiniz. Oyunu başlattıktan sonra Riot hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra eğer oyuna ilk defa giriyorsanız, oyun sizi bir eğitim görevine atar. Burada oyunun temel dinamiklerini ve mantığını anlarsınız. Eğitimi başarı ile bitirdiğinizde oyun sizi ana menüye atar ve böylece tüm işlemler tamamlanmış olmaktadır. Valorant'ı başarıyla bilgisayarınıza kurdunuz, tebrikler! Ancak unutmayın daha bilmeniz gerek şeyler var.

    Şimdi oyunun nasıl oynandığını açıklayalım. Oyunda oynayabileceğiniz 5 mod bulunmakta. Bu modlar 2 haftada bir değiştiriliyor. Dolayısıyla sizin bu yazıyı okuduğunuz tarihte farklı modlar olabilir.

    Valorant Oyun Modları

    Oyunda oynayabileceğiniz hali hazırda 5 mod olduğundan bahsetmiştik. Ancak bu 5 moddan sonuncusu(yani 5. si) 2 haftada bir değiştirilmektedir. Buna istinaden diğer modlar sabit tutulmaktadır. Sabit tutulan modlar nedir diye soracak olursanız, cevaplayalım. 'Rekabete Dayalı, derecesiz, ölüm kalım savaşı, spike’ye hücum.' Peki, 2 haftada bir değiştirilen modlar nedir? 'Tırmanış, kartopu savaşı, kopyadır.' İlk bakışta aklınız biraz karışmış olabilir ancak merak etmeyin! Modun nasıl oynandığını öğrenip, oyun içerisinde pratik ettiğinizde çok basit olduğunun farkına varacaksınız. İsterseniz az önce saydığımız oyun modlarının nasıl oynandıklarını açıklayalım. Sizi temin ederiz ki, hepsi de çok eğlenceli.

    Rekabete Dayalı:

    Bu, Valorant’ın standart olarak görülen modudur. Tekli olarak moda girmeniz dahilinde oyun sizi 5 kişilik bir takıma atar. Bununla birlikte bir karakter seçmenizi ister. Valorantta ki karakterlerden daha sonra bahsedeceğiz. Ancak şimdilik her bir karakterin kendine has özellikleri olduğunu bilmenizde fayda var. Her bir karakterden bir takımda en fazla bir tane olabilir. Yani takımınızda ki bir kişi, 'X karakterini' seçtiğinde siz ve geri kalan ekip arkadaşlarınız farklı bir karakter seçmek zorunda kalırsınız.

    Bu yüzden bu aşamada takımınıza tanımlanan süre içerisinde anlaşmanız ve karakterlerinizi seçmeniz gerekmektedir. Tüm katılımcılar bir karakter seçtiğinde ve rakip takımda aynı şeyleri yaptığında, oyun başlar. Bir takım Saldırganlar, diğer takım ise Savunmacılar olarak sistem tarafından belirlenir. İlk turdan itibaren herkesin aynı sayıda oyun içi parası vardır. Bu parayı kendi istekleriniz doğrultusunda; silahlara, yeteneklere ve zırhlara harcayabilirsiniz. Ancak unutmayın! Aynı gerçek hayattaki gibi tutumlu olmalısınız. Paranızın hepsini harcar ya da geriye çok az para bırakırsanız diğer tur paranız doğal olarak az olur. Dolayısı ile rakiplerinize karşı 1-0 geride başlarsınız.

    Saldırganlar ve Savunmacılar Ne Yapar?

    Az önce 'Saldırganlar' ve 'Savunmacılardan' bahsetmiştik. Peki nedir bu takımların görevi? Saldırganların amacı, ellerinde olan ‘Spike’ cihazını side alanlarına yerleştirmek ve süresi dolana kadar korumaktır. Bu şekilde turu kazanmış olurlar. Savunmacıların görevi ise, side bölgelerini Saldırganlara karşı korumak, onların bu bölgelere girmesini önlemektir. Olur da Saldırganlar side bölgesine girip Spike cihazını kurarlarsa, bu cihazı süresi dolmadan imha etmektir.  Gerekeni layıkıyla yerine getirirlerse turu kazanmış olurlar. 12. turda, oyunun başında Saldırgan olarak seçilen takım Savunma, Savunma olarak seçilen takım Saldırgan olur. Bu şekilde her iki deneyiminde yaşanması sağlanır. 13 skoruna ilk ulaşan takım maçı kazanmış olur. Olur da skor 12-12 ye gelirse maç 14’e uzar. Tabii bu anlattıklarımız çok sıkıcı görülmüş olabilir gözünüze. Ancak maç içerisinde her iki takımda görevini yapmaya çalışırken ortaya muhteşem sahneler çıkmakta, oyuncuların her biri hünerlerini ve yeteneklerini sergilemekte ve takımını başarıya ulaştırmaya çalışmaktadır.

    Rekabete Dayalı maçı kazanır iseniz oyun size KP puanı verir. Bu puan ile rütbeniz yükselir. Rütbe, oyun içerisinde ki yetenek seviyenizi belirtir. Rütbeniz ne ise bununla doğru orantılı şekilde rakiplerinizle eşleştirilirsiniz. Bu da doğrudan oyun deneyiminizi etkiler. Rekabete dayalı maçı kaybederseniz, oyun sizden KP puanı alır ve rütbeniz düşer. Rütbe sistemine ilerleyen paragraflardaa değineceğiz.

    Derecesiz:

    Bu oyun modu, rekabete dayalı oyun modu ile kurallar ve işleyiş bakımından tamamen aynıdır. Ancak rütbe sistemi dahil edilmemektedir. Yani maçı kaybetseniz de kazansanız da rütbeniz düşmez veya artmaz. Bu oyun modunun amacı, korkusuz bir şekilde kazanma veya kaybetme korkusu olmadan oynamanızdır. Bu şekilde oyunda kendinizi geliştirebilir ve rekabet moduna hazırlayabilirsiniz. Zaten oyuna yeni başladığınızda sistem, rekabete dayalı oyuna girmeden önce 10 tane derecesiz maçı kazanmanızı ister. Bunun amacı, oyunun zorlu ortamına atılmadan önce Valorant'ın temellerini öğrenmenizdir. Kendinizi cesur bir şekilde geliştirmek istiyorsanız bu modu bol bol oynamanızı öneririz.

    Ölüm Kalım Savaşı:

    Oyun içi Aim (Nişan) alma ve hareket dinamiklerini öğrenmeniz adına oluşturulmuştur. Gördüğünüz herkes sizin rakibinizdir. Karakterinizin hiçbir önemi yoktur. Neden mi? Çünkü bu modda karakter yetenekleri devre dışı bırakılmıştır. Herkesin dilediği silahı alabilmesi için sınırsız parası vardır. Karakteriniz öldüğü anda yeniden doğar ve savaşmaya devam edersiniz. 40 öldürme skoruna ilk ulaşan oyuncu kazanmış, geriye kalan herkes yenilmiş sayılır. Genelde maç 6-7 dakika arası sürmektedir. Bundan dolayı pratik yapmak için harika bir alandır. Özellikle derecesiz ve rekabete dayalı maçlardan evvel en az 2 tane ölüm kalım maçı atmanızı öneririz. Bu sayede kendinizi çok daha ileri seviyelere taşıyabilir ve geliştirebilirsiniz. 

    Spike’ye Hücum:

    Rekabet modunda olduğu gibi iki tane 5 kişilik takım vardır. Ancak bundan farklı olarak maç 13 skorunda değil, 4 skorunda biter. Uzatması yoktur. Bundan dolayı gayet kısadır. Silah veya yetenek seçmeniz gerekmez. Çünkü oyun herkese aynı silahları verir. Ayrıca tüm oyunculara, tur başında kullandığı karakterinin tüm yeteneklerine sahip olur. Normalde rekabet modunda, saldırgan takımında 1 spike cihazı bulunmakta.

    Bu modda ise saldırgan takımının her bir üyesinde spike cihazı bulunmaktadır. Bu şekilde takım içi sürekli yaşanan “spikeyi kim taşıyacak?” tartışması da çözülmüş oluyor. Çok sıkıntılı ve bazen de can sıkıcı bir durumdur bu. Bilenler bilir... Ayrıca haritanın farklı yerlerine dağıtılmış küreler bulunmakta. Bu küreler alınarak ek ve üstün özellikler kazanılabiliyor. Örneğin “Altın Silah” küresi alınır ise alan oyuncuya, kimsede olmayan özel ve çok güçlü bir silah verilmektedir. Bununla birlikte “Can Yenileme” küresi alınır ise küreyi alan kişinin takımında ki herkesin canı yenilenmektedir. En eğlenceli oyun modlarından birisidir. Sizce de öyle değil mi? Amacınız ciddiyet değil eğlence ise bu mod tam da size göre.

    Tırmanış:

    Tüm silahları tecrübe etmeniz hedeflenir. 5v5 şeklinde oynanır. İki takımda başlangıçta aynı silahı alır. Takım başı kill(öldürme) sayısına göre yeni silahlara atlar. Yalnız oyuncu olarak size verilen her bir silah ile en az bir kill almanız gerekir. Aksi takdirde yeni silaha atlayamazsınız. Sondaki silahı alıp gerekli kill sayısına ilk ulaşan takım kazanmış olur.

    Kopya:

    Derecesiz ile benzerlik gösterir. 5v5 takım dengesi hakimdir. Bununla birlikte 5 skoruna ilk ulaşan kazanır. Ancak bir takımda ki karakterlerin her biri bir diğerinin kopyası olur. Yani A takımında 5 tane X karakteri vardır. B takımında ise 5 tane X veya Y karakteri vardır. Eğlence amaçlı bir moddur.

    Kartopu Savaşı:

    Bu modda tamamen eğlence amaçlıdır. Her bir oyuncunun elinde özel bir kartopu silahı vardır. Yine 5v5 şeklinde oynanır. Gereken öldürme sayısına ilk ulaşan takım, maçı kazanmış olur. Ayrıca oyun sırasında göklerden açılan portallardan özel kutular düşer. Bu kutuları kırıp içinden özel yetenek kürelerini alabilirsiniz. Bunlar sayesinde daha hızlı koşabilir, daha yükseğe zıplayabilir veya silahınızın daha atik bir şekilde ateşlemesini sağlayabilirsiniz. Kutulardan hangi yetenek küresinin çıkacağı şansa bağlıdır. Bundan tüm oyuncular yararlanabilir. Dolayısıyla bu küreleri karşı takıma kaptırmamaya özen gösterin.

    Valorantta şu an bulunan oyun modları bu şekildedir. İleride farklı güncellemeler gelebilir. Kim bilir, belki de oynanabilirlik durumları da değiştirilebilir.

    Valorant Rütbe Sistemi

    Genelde her büyük online silah oyununda olduğu gibi Valorantta da bir rütbe (rank) sitemi vardır. Bu sistem sayesinde oyuncular bir amaç uğruna oynar. Dolayısıyla da rekabet artar. Eğer rütbeniz düşük ise takımınızda sizinle birlikte oynayan kişiler, daha acemi oyuncular olacaktır. Eğer rütbeniz yüksek ise takım arkadaşlarınız profesyonel oyunculardan oluşacaktır. Bundan dolayı oyundan alacağınız zevk ve deneyim, bir nevi rütbenize bağlıdır da diyebiliriz. Bunun önemini kavramış olmalısınız. Bu durumda gelin Valorantta ki şu an halihazırda bulunan rütbe sistemini inceleyelim. 22 farklı rütbe bulunmaktadır. Bunlar;

    Demir 1, Demir 2, Demir 3, Bronz 1, Bronz 2, Bronz 3, Gümüş 1, Gümüş 2, Gümüş 3, Altın 1, Altın 2, Altın 3, Platin 1, Platin 2, Platin 3, Elmas 1, Elmas 2, Elmas 3, Ölümsüzlük 1, Ölümsüzlük 2, Ölümsüzlük 3 ve Radyant.

    Demir ile başlayıp Radyant ile biten bu rütbe sistemi sorunsuz bir şekilde işlemektedir. Yeni açılmış bir hesapta genellikle demir veya bronzdan başlanmaktadır. Tabii üstün bir yeteneğe sahip iseniz gümüş veya altından da başlama şansınız olabilir. Üstün yeteneğiniz olmasa dahi Valorant VP sayesinde çok daha muazzam işler çıkartabilirsiniz. Keza bu şekilde daha da hızlı ilerlemiş olursunuz. Baştaki yetenek seviyenizi, sistem ilk attığınız 5 maç ile belirler. Rütbe yükseltmek çoğu oyuncu için zor bir konudur. Çünkü Valorant bir takım oyunudur.

    Kimlerle Oynamalıyım?

    Siz ne kadar iyi oynarsanız oynayın, takımınızda ki 4 kişi kötü oynuyorsa ya da iyi oynamanıza rağmen takım halinde oynayamıyorsanız maçı kaybedersiniz. Bu da sizi rütbe sisteminde geriye atar. Dolayısıyla rütbe yükselmenizi oldukça zorlaştırır. Buna istinaden sabit bir takım bulmanızın sizin için iyi olacağını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte sizden düşük rütbede bir arkadaşınızla takım kurup oynarsanız, karşınıza ve takımınıza sizden daha düşük rütbeli oyuncular gelebilir. Bu durumda maçı kazanmanız gerekmektedir. Yoksa ne mi olur? Çünkü teknik olarak rakibiniz sizden daha düşük rütbededir  ancak olurda yenilirseniz oyun bu durumu size karşı hoşnut karşılamaz. Sistem, size göre daha düşük seviyedeki oyunculara karşı yenildiğinizi anlar. Normalden daha çok KP puanını sizden alır. Bu şekilde rütbe yükselmeniz de oldukça güç olur.

    Ayrıca bir de rank sistemi olan neredeyse her oyunda olduğu gibi Valorantta da ‘Smurf’ kavramı vardır. Peki nedir bu smurf? Genelde profesyonel veya rütbesi yüksek oyuncuların, yan hesap açarak düşük rütbedeki oyunculara karşı oynamasıdır. Böyle durumlarda yenilme olasılığınız daha fazladır. Valorantta sık karşılaşılan bir durumdur. Böyle durumların yaşanması istenmez. Dolayısıyla Riot Games bunun önüne geçmeye çalışmaktadır.

    Valorant Silahları

    Valorantta hali hazırda 18 tane silah bulunmaktadır. Bu silahların her biri farklı bir amaca ve farklı kişilere hizmet etmektedir. Tabii güçlü ve güçsüz olarak bu silahlar arasında ayrım yapılabilir. Ancak genel itibari ile her oyuncu kendine göre olan ve oyun içi ekonomisinin el verdiği silahı alır. Valorant VP sayesinde harika kostümlere sahip olabileceğinizi biliyor muydunuz? Silahlarınızı şenlendirebilir ve rakiplerinizi ezebilirsiniz.  O zaman gelin bu silahları tanıyalım.

    Classic:

    Beylik silahlar kategorisine girer. Her tur başı tüm oyunculara ücretsiz verilmektedir. Sabit durulduğu takdirde orta mesafede iyi iş görür. Yakın mesafe için seri atış özelliği vardır. Bununla birlikte uzak mesafede hem mermiler dağınık gider(aim çok iyi tutmaz), hem de isabet başına hasar oranı düşer.

    Shorty:

    Yine beylik silahlar kategorisinde bulunur. İsminden de anlaşılacağı üzere kısa(short) mesafe silahıdır. Bir diğer deyişle kısa çiftedir. Yakın mesafede oldukça büyük hasarlar vermesine karşın orta ve uzak mesafede etkisiz denebilecek kadar yetersizdir. Ayrıca bir şarjörde sadece 2 mermi bulundurur. Bundan dolayı iyi nişan almanız ve ıskalamamanız gerekir. Gayet ucuz bir bedeli vardır.

    Frenzy:

    Tam otomatik ve yakın mesafede yüksek hasarlı olmasına karşın, düşük şarjör kapasitesi ve orta, uzak mesafede düşük hasarı ile tanınmaktadır. Ayrıca isabet oranı yüksektir. Diğer silahların aksine hareket ederken mermiler nişangahınızı tuttuğunuz yere gider. Beylik silahlar kategorisine girmektedir.

    Ghost:

    En dengeli tabanca olarak tanınır. Hasar oranı ne yüksek ne de düşüktür. Mesafeler arası fazla fark yoktur. Mermilerin isabet etmesi için yerinizde durmanıza gerek yoktur. Ancak koşarak da vuramazsınız. Şarjör kapasitesi tatmin edicidir. Ucunda bir susturucu bulunur. Fiyatı çok da tuzlu değildir. Ne dersiniz?

    Sheriff:

    Mermi isabet oranı yüksektir. Orta ve yakın mesafeden düşmanı tek mermi ile kafasından indirebilirsiniz. Uzak mesafede ise 2 mermi gerekmektedir. Fiyat bakımından en pahalı tabanca olmasına rağmen genel olarak diğer silahlar arasında ucuzdur. Bir şarjöründe 7 mermi bulunmaktadır. Bu tabancayı, aimi iyi olan oyunculara öneririz. Aksi takdirde verimsiz bir deneyim yaşamanız muhtemeldir. 

    Stinger:

    Hafif makineliler kategorisine girer. Tam otomatiktir. Ateşleme hızı çok yüksek olmasına karşın hasarı düşüktür. Yakın mesafede ölümcüldür. Eğer elinizde Stinger var ise ıskalamamanız gerekir. Çünkü şarjör kapasitesi 20 mermidir. Mermileri su gibi içer. Buna karşılık fiyatı ucuzdur.

    Spectre:

    En gözde hafif makinelilerden birisidir. Fiyatına ve kategorisine göre iyi bir mermi kapasitesine, hasar seviyesine ve isabetliliğe sahiptir. Görünüş ve işleyiş bakımından Ghost'a benzer. Ucunda bir susturucu bulunmaktadır.

    Bucky:

    Pompalı tüfekler kategorine girmektedir. Fiyatı ucuz olmasına rağmen yakın mesafede müthiş bir hasar ve isabet oranına sahiptir. Bununla birlikte genelde tek atış hakkınız vardır. Çünkü her bir atıştan sonra pompalanması gerekir. Bu sürede uzun sayılabilir. Dolayısıyla da rakibiniz bu sırada sizi kolaylıkla vurabilmektedir. Yakın mesafe tutacak ve ıskalamayacağınıza inanıyorsanız, önerdiğimiz bir silahtır. Ayrıca yakın-orta mesafe için alternatif atış moduna da sahiptir.

    Judge:

    Eğer bir pompalı almak istiyorsanız ve oyun içi bütçeniz yetiyorsa bu silah işinizi fazlasıyla görecektir. Hasarı, menzili, atış hızı, isabetliliği ve şarjör kapasitesi bir pompalıya göre muhteşemdir. Fiyatı görece pahalıdır. Ancak gerçekten ücretini hak eden bir silahtır. Emin ellerde, çok büyük işler başarabilir.

    Bulldog:

    Tüfekler kategorisine giren bu silahı oyuncular pek tercih etmez. Ancak bu onun fiyatına göre güçlü bir silah olduğu gerçeğini de değiştirmez. Ateşleme hızı ve tepme oranı yüksek olmasına karşın hasarı yüksektir. Bu sayede teker teker sıkmaya alışmış oyuncular için biçilmez kaftandır. Orta ve uzak mesafe için çok kullanışlı bir seri atış modu vardır.

    Guardian:

    Tüfek kategorisine giren bir silahtır. Biz ona dürbünü olmayan keskin nişancı tüfeği dersek yanlış olmaz. Mesafe her ne olursa olsun rakibi kafasından tek mermi ile indirebilir. Normal tüfeklere göre daha fazla yakınlaştırma kapasitesi vardır. İsabet oranı yüksektir ve yarı otomatiktir. Fiyatı ortalama seviyededir. Aimi güçlü oyuncularda, yeri geldiğinde bir taarruz tüfeği yeri geldiğinde ise bir keskin nişancı tüfeğine dönüşebilir.

    Phantom:

    Tam otomatik bir tüfek. Hasarı yüksek ve en güçlü 2 tüfekten biri. Yakın mesafede düşmanı tek bir mermi ile kafasından indirebilirken, orta ve uzak mesafede 2 mermi gerekmektedir(tabii isabet ettirebilmeniz gerekir). Ateşleme hızı yüksek, tepme oranı düşüktür. Bundan dolayı sıkma tarzında spreye alışmış oyuncular için elzemdir. İsabet oranı yüksektir. Susturucusu olduğunu da unutmamak gerek.

    Vandal:

    Bu silaha tam otomatik bir keskin nişancı tüfeği tabirini kullanmamızda sakınca yoktur. Tüfek kategorisine girer. Tam otomatiktir. Ateşleme hızı phantom'a göre yavaş, bulldog'a göre hızlıdır. Mesafe fark etmeksizin rakipleri kafasından tek mermi ile indirebilmektedir. Bu bakımdan hasarı yüksektir. Bununla birlikte tepme oranı da yüksektir. Bundan dolayı ateş etme alışkanlığınız sprey ise bu silahtan uzak durun derim. Ancak ateşleme tekniğiniz taping(teker teker sıkma) ise bu silah sizin için var olmuş demektir. Nişan alma becerilerinizi test etmeye ne dersiniz? Bu arada Phantom ve Vandal'ın fiyatları aynı, siz hangisini tercih edersiniz?

    Marshal:

    Kafaya tek, vücuda 2 mermi atan keskin nişancı tüfeği. Oldukça seridir. Bundan dolayı mobiliteye önem veren kişiler için önerilir.

    Operator:

    Oyundaki en pahalı silahtır. Keskin nişancı tüfeğidir. Vücuda mesafe fark etmeksizin tek bir vuruşta rakibi alt etmektedir. Bunun yanında fiyatı pahalıdır ve mobilitesi kötüdür. Hızlı hareket etmek istiyorsanız bu silahı alırken bir daha düşünün deriz. Ancak bir yere geçip bir açıyı gözleyecekseniz muhtemelen en mükemmel silah da yine budur.

    Ares:

    Ağır silahlar kategorisine girmektedir. Fiyatı Spectre ile aynıdır. Ateşleme hızı orta-yüksek arasıdır. Dürbün açılmadığında mermiler oldukça dağılır ancak dürbün açıldığında mermiler gayet isabetli gitmektedir. Operator gibi ağır bir silahtır. 50 mermilik bir şarjör kapasitesine sahiptir.

    Odin:

    Oyunun en ağır silahıdır. Operatörden sonra en pahalı olan silah... Şarjör kapasitesi sonsuza(!) yakındır. İsabetli atış yapmaktadır ancak yanında bu silahı gezdirmek eziyettir. Çünkü çok ağır olması sebebiyle hareket kabiliyetlerinizi sınırlandırmaktadır. Genelde nişan alma yeteneğinde geliştirmelere ihtiyacı olan oyuncular tercih eder. Büyük bir oyuncu kitlesi tarafından nefret ile karşılanmaktadır. Çünkü karşı takım karşısında büyük bir baskı kurar. Ancak profesyonellerin ellerinde de bir ölüm makinesidir. Özellikle dar alanlarda alıp, kullanmanızı öneririz.

    Taktik Bıçak:

    Adından da anlaşılacağı üzere bıçak kategorisindedir. Arkadan vurulduğu takdirde tek, önden vurulduğu takdirde iki vuruş ile rakibi egale edebilirsiniz.

    Valorantta şu an bulunan silahlar bunlardır. Ancak bunun da ötesinde bir de silah kaplamaları vardır. Silah kaplamaları oyunu neredeyse daha iyi oynamanızı sağlamaktadır. Keza oyunu oynarken aldığınız zevki ikiye katlar. Belki de 10'a katlar, kesinlikle denemeniz lazım. Görünüşleri ve sesleri oldukça sanatsaldır. Oyunda birbirinden farklı silah kaplamaları bulunmakta ve bunlar Valorant VP ile satılmaktadır. Peki, nasıl alınır? Diye soracak olursanız da bu anlamda da size yardımcı olmaktayız. Sitemiz Kopazar’dan, Valorant VP puanlarını en ucuz şekilde temin edebilirsiniz. Valorant VP başlığı altında bundan detaylı olarak bahsedilecektir. Şimdi gelin karakterlerimizin özelliklerini incelemeye... Bu arada okumaktan ve oyunun anlatım heyecanına kendinizi kaptırdıysanız kahvenizi alıp, yudumlayın. 

     

    Valorant Karakterleri ve Özellikleri

    Valorantta tam 16 karakter bulunmaktadır. Valorantta ki karakterlerin her birine "ajan" denilmektedir. Oyun tamamen ajanlar ve onların yetenekleri üzerine kuruludur. Her bir ajanın kendine has kullanabileceği 4 yeteneği bulunmaktadır. Bunlardan üç tanesi normal yetenek iken bir tanesi ultidir. Eğer daha önceden LOL oynamışsanız ultinin ne olduğunu az çok biliyorsunuzdur. Ulti, yeteri kadar puanı topladıktan sonra gelen, oyunun gidişatını tamamen değiştirebilecek bir karakter yeteneğidir. Bu puanlarını adam öldürerek, spike cihazını kurarak, tur geçerek ve ulti küreleri toplayarak kazanabilirsiniz. Gelin o zaman oyunda ki her bir ajanımızı yakından tanıyalım.

    Jett:

    Anavatanı Güney Kore olan oyunun en güçlü ve özel ajanlarından biridir. İsminden de anlaşılacağı gibi hareketlilik üzerine kurulu bir ajandır. Usta oyuncuların tercihinde büyük bir silaha dönüşebilir. 'Q yeteneği' ile oldukça yükseğe zıplayabilmektedir, 'E yeteneği' ile atılabilir, 'C yeteneği' ile kısa süreli sis bulutu oluşturabilir, 'X(ulti) yeteneği' ile isabetliliği ve hasarı muhteşem olan fırlatılabilir bıçaklar kuşanarak rakiplere korku salabilir. Düellocu kategorisine girer.

    Raze:

    Brezilya’dan, bomba bir kişiliğe sahip olan Raze, tam bir çılgındır. İcat ettiği garip aletler ile düşmanları üzerinde yoğun baskı kurmaktadır. Düellocu kategorisine aittir. Q yeteneği ile etrafındakileri harekete geçiren patlayan bir çanta atabilmekte, E yeteneği ile parça tesirli bir el bombası atabilmekte, C yeteneği ile rakiplerini takip eden bir bot gönderebilmekte ve X yeteneği ile roketatar kuşanıp düşmanlarına korku salabilmektedir.

    Breach:

    İnsan olmasının yanında insan üstü güçlere sahip olan Breach’in anavatanı İsveç’tir. Karakter olarak sert ve argo konuşan bir yapıya sahiptir. Öncü kategorisine girer. Genellikle karşısında kimse duramaz. Q yeteneği ile düşmanlarını kör edebilmekte, E yeteneği ile belli bir alan içerisindeki düşmanlarını sarsabilmekte, C yeteneği ile belli bir alan içerisindeki düşmanlarına hasar verebilmekte ve X yeteneği ile çok büyük bir alan içerisinde deprem etkisi oluşturabilmektedir.

    Omen:

    Bir anının hayaleti olan Omen’in nereden geldiği hakkında henüz bir bilgi yoktur. Öyle bir görünümü vardır ki savaş sırasında görürseniz arkanıza bakmadan kaçmak istersiniz. Ancak kendisi konuşmalarında gayet mütevazı ve düşüncelidir. Ve içinde olduğu durumdan memnun değildir. Q yeteneği ile belli bir alan içerisindeki düşmanları kör edebilmekte, E yeteneği ile uzun süreli sis bulutları yaratıp yönlendirebilmekte, C yeteneği ile kısa mesafede istediği bir yere ışınlanabilmekte, X yeteneği ile haritanın istediği yerine kendini anında ışınlayabilmektedir. Omen kontrol uzmanı kategorisine girmektedir.

    Brimstone:

    ABD’li Brimstone tam bir kaptandır. Ajanlar arasında en olgun ve yaşça büyük olanıdır. Genelde herkes ona saygı duymaktadır. Konuşmalarında. Brimstone’nin oyun hikayesinde ki yeri bir yana dursun oynanışta da çok büyük bir önemi vardır. Kontrol uzmanı kategorisine girmektedir. Eğer takımınızda bir Brimstone varsa, maça 1-0 önde başlarsınız. Q yeteneği sayesinde uzun süreli bir ateş topu gönderebilirsiniz. Bu ateş topu yere düştüğünde belli bir alanı kapsar. Üstünde duran oyunculara büyük hasarlar verir. E yeteneği uzun süreli sis bulutları kullanmanızı sağlmaktadır. Sis bulutları konusunda oyundaki en güçlü karakter istisnasız Brimstonedir. C yeteneği sayesinde takımı ve kendisi için güç veren bir cihazı yere atıp kullanabilir. Bu cihaz belli bir alanı kapsamaktadır. Böylece alan içerisinde ki oyuncular daha hızlı hareket eder, daha hızlı şarjör değiştirir ve daha hızlı ateşlerler. X yeteneği sayesinde yukarıdan belli bir alana uydu saldırısı yapabilir. Alan içerisinde kalan rakip oyuncular kısa süre içerisinde büyük hasarlarla karşılaşırlar.

    Phoenix:

    Oyundaki en renkli karakterlerden birisidir. Genelde egoludur. Öyle ki sürekli karizma ve yetenekleriyle övünmektedir. Diğer ajanlar arasında pek sevilmektedir. Düellocu kategorisine girmekte ve emin ellerde güçlü bir silaha dönüşebilmektedir. Q yeteneği sayesinde bir duvar oluşturabilmektedir. Bu duvarın içinden geçilebilir ancak Phoenix dışında geçen herkes hasar alır. Bunun yanında Phoenix'in duvara temas etmesi durumunda can yenilemesi kazanır. E yeteneği bir ise bir belli bir alanı kapsayan ateştir. Bu, Phoenix dışındaki herkese yüksek hasarlar verirken Phoenix in canını hızlı bir şekilde doldurmaktadır. Kısa sürelidir. C yeteneği ile düşmanları kör edebilir. X yeteneğini kullandığı ve öldüğü takdirde tekrar dirilebilimektedir. Ancak X yeteneğinin bir süresi vardır. Bu zaman zarfı içerisinde vurulmaz ise X yeteneğini kullandığı yere geri ışınlanır. Anavatanı Birleşik Krallıktır.

    Sage:

    Anavatanı Çin olan Sage kapı gibidir. Kendisinin de bir repliğinde söylediği gibi o 'hem kalkandır hem kılıç.' Özellikleri sayesinde gidişatı tamamı ile değiştirebilir. Genelde Sage karakterine sahip olmayan takımlar 4-0 geriden başlar gibi olur. Q yeteneği ile uzun süre düşmanını ilerlemesini engelleyen buz kristalleri atabilmektedir. E yeteneği ile kendisinin veya takımındaki herhangi bir kişinin canını yenileyebilir. C yeteneği ile çok sağlam bir duvar kurabilir. Duvardan geçilemez ancak kırılması gerekir. X yeteneği ile ise ölmüş olan bir takım arkadaşını diriltebilmektedir. Gözcü kategorisine girer.

    Sova:

    Rusya’nın uçsuz bucaksız tundralarında yetişen sova, düşmanlarını titizlik ile tespit ettikten sonra yok eder. Yetiştiği coğrafi konum dolayısı ile çok iyi bir okçu ve avcıdır. Öncü kategorisinde yer almaktadır. Rakibinizde Sova varsa muhtemelen yeriniz biliniyordur ve Sova sizi avlamak üzere yoldadır. Q yeteneği ile iyi isabetlilik doğrultusunda yüksek hasarlar veren oklar atabilir. E yeteneği sayesinde radar görevi gören bir oku istediği yere gönderebilir. C yeteneği sayesinde orta-uzun menzilli bir drone'yi düşmanlarının üzerine salıp kontrol edebilir. Bu sayede detaylı olarak rakip hakkına bilgi alabilmektedir. Ayrıca drone'nin üzerine bağlı olan bir ok ile düşmanı vurup, tüm takım arkadaşlarına onun yerini gösterebilir. X yeteneği sayesinde duvarları delip geçer. Keza yüksek hasarlar veren bir ok kuşanıp, üç kez ateşleyebilmektedir.

    Viper:

    Oyundaki en acımasız karakterlerden biridir. Amerikalı bir kimyacı olan Viper, bir zamanlar bilim kadını idi. Ancak bir deneyin başarısız gitmesinden dolayı başka bir seçim yapmak zorunda kaldı. Kontrolcü sınıfına girer. Düşman üzerinde çok büyük bir baskı kurar ancak kullanması ve kontrol etmesi zor bir karakterdir. Q yeteneği ile etrafına sis bulutu yayan bir cihazı fırlatabilir ve etkinleştirebilmektedir. Sonrasında tekrar farklı bir yere atmak veya koymak suretiyle yerden alabilmektedir.

    E yeteneği ile haritayı neredeyse boydan boya kaplayan bir sis duvarı açabilmektedir. Duvardan geçen rakip oyuncular can kaybeder. C yeteneği ile belli bir alanı kaplayan zehir bombaları atabilir. Zehir yere yapışır ve üstünden geçen düşmanları savunmasız bırakıp canlarını alır. X yeteneği ise çok güçlüdür, side alanlarının neredeyse hepsini kaplayabilecek büyüklükte bir zehir dumanı salr. Bu duman içerisinde olan rakiplerin canı 1’e kadar hızlı bir şekilde düşer. Duman içerisinde göz gözü görmez ancak Viper herkesi çok rahat bir şekilde görebilmektedir. Viper ölürse zehir buluta da kapanır.

    Cypher:

    Faslı bilgi uzmanı ve tek kişilik gözetleme ağı olan Cypher’inhacker olduğu söylenmektedir. Düşmanları ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Cypher onların yerini çok kolay şekillerle öğrenip takımına bilgi verebilmektedir. Ayrıca herhangi bir side'yi savunmak gerekiyorsa bu Cypherin işidir. Side alanında kuş uçurtmaz. Gözcü sınıfına girmektedir. Q yeteneği sayesinde yakınlarına bir cihaz fırlatabilmektedir. Bu cihaz etkinleştirildiğinde belli bir alanı kapsayan siber kafes oluşturmaktadır. Siber Kafese giren rakipler ses çıkarmaktadır. Ancak bu Siber Kafes, Cypher ve takım arkadaşlarını etkilemez.

    E yeteneği ile yakınlarındaki bir alana kamera yerleştirebilmektedir. Bu kamera düşmanlar tarafından kırılmadığı sürece, görüş açısındaki her şeyi net bir şekilde görebilmektedir. Ayrıca kamerayla bütünleşik bir ok vardır. Bu ok, Sovanındronesinde ki oka benzemektedir. Düşmanı vurduğunda düşmanın konumu tüm takıma belli olmaktadır. C yeteneği bir bubi tuzağıdır. Bu tuzağı yakınlarındaki iki duvar arasına yerleştirebilmektedir. Tuzağa yakalanan kişiler tuzağı kırmadığı takdirde sarsılmakta ve konumu belli olmaktadır. Tuzağa yakalanıp tuzağı kırdıkları takdirde de tuzak ses çıkarmakta ve yine konumları belli olmuş olmaktadır. X yeteneği ile tüm düşmanların yerini apaçık öğrenebilmekte ve bu bilgi tüm takıma gitmektedir. Ancak X yeteneğinin çalıştırılabilmesi için yakınlarda karşı takımın bir cesedine ihtiyaç vardır.

    Reyna:

    Oyunun en güçlü karakterlerinden biri olan Reyna Meksika’nın kalbinden kopup gelmiştir. Kana susamış olan bu karakter genelde 'kraliçe' veya 'vampir' diye adlandırılmaktadır. Düellocu sınıfına girer. Özelliklerinin çoğunu rakip oyuncuyu öldürdükten sonra kullanabildiği için bu onu tamamen öldürme ve performansa dayalı kılar. Eğer performansı kötü olan bir oyuncun eline geçerse pek etkili olmaz. Ancak yetenekli bir oyuncunun elinde tam bir öldürme makinesine dönüşebilmektedir. Reyna’nınasistini yaptığı veya öldürdüğü her düşman, öldükten sonra ardında bir küre bırakmaktadır.

    Reyna, bu küreyi alarak çeşitli özelliklerini kullanabilmektedir. Q yeteneği ile düşman kürelerinden hızlı bir şekilde canını yenileyebilmektedir. Ancak bunun gerçekleşmesi için kürenin görüş açısında olması gerekir. E yeteneği ile düşman kürelerini kullanarak kendini saydam ve hasar almaz bir hale dönüştürebilir. Kısa sürelidir. Bu esnada Reyna silah kullanamaz. Genelde tehlikeli alanlardan kaçmak için kullanılır. C yeteneği ile düşmanlarını hem kör hem sağır edebilir. Kısa süreli olmasına karşın düşmanları tarafından kırılabilmektedir. X yeteneği ise Reyna’yı adeta bir canavara dönüştürür. Reyna X yeteneği sayesinde daha hızlı koşabilir, daha hızlı ateşleyebilir, daha hızlı şarjör değiştirebilir. Ayrıca her bir düşmanı öldürdükten sonra Q yeteneğini kullanmaksızın ve küre ile görüş açısı olmaksızın canı direkt fullenir. Ayrıca ulti süresince E yeteneğini sonsuz defa kullanabilmektedir. X yeteneği aktifken Reyna E yeteneğini kullanırsa saydam olmak yerine tamamen görünmez olur.

    Killjoy:

    Kendisi Alman asıllı genç bir dâhidir. İcat ettiği teknolojik robotlar sayesinde düşman üzerinde baskı kurmakta oldukça iyidir. Robotları her daim onun yanındadır. Q yeteneği sayesinde düşmanın yerini açığa çıkara bir alarm botu yerleştirebilmektedir. Ayrıca bu bot, düşman tarafından kırılmazsa sadece yerini göstermekle kalmaz düşmanı savunmasız kılar. E yeteneği sayesinde oldukça güçlü bir taret yerleştirebilmektedir. C yeteneği sayesinde büyük bir alana güçlü bir hasar veren bombalardan fırlatabilir ve dilediği zaman etkinleştirebilir. X yeteneği sayesinde çok büyük bir alanı kapsayan bir cihaz yerleştirebilir. Bu cihaz rakipler tarafından kırılmaz ise belli bir süre sonra kapsadığı alan içerisindeki düşmanları çok büyük bir süreliğine silahsızlandırmaktadır. Keza yürüyemez hale getirir. Kendisi gözcü kategorisine girmektedir.

    Skye:

    Potansiyeli çok yüksek olan Skye aramıza Avustralya’dan katılıyor. Kendisi doğanın içinde hayvanlar ile büyümüş, doğa üstü güçleri olan biridir. Henüz gücünün farkında değildir ama yine de çok güçlü bir karakterdir. Öncü sınıfına girer. Q yeteneği ile doğadan bir kurtu yanına çağırır ve kontrol eder. Bu sayede hem düşmanlarının yerini öğrenir hem de düşükte olsa hasar verir. E yeteneği ile doğadan bir kuş çağırmaktadır. Bu kuşu yönlendirerek patlatır. Patlayan kuş düşmanlarını kör eder ve gerçekten kör olup olmadıkları hususunda bilgi verir. C yeteneği ile belli bir alan içerisindeki takım arkadaşlarının canını hızlı bir şekilde yeniler. X yeteneği sayesinde doğadan farklı yaratıklar çağırır. Bu yaratıklar direkt olarak düşmanlarına yönelir. Bu şekilde düşmanların her birinin yeri öğrenilebilmektedir. Ayrıca düşman onu kırmadığı takdirde düşmanın görüşünü kısıtlar.

    Yoru:

    Japon Yoru, egosu ile tanınmaktadır. Kendisi yetenekleri sayesinde çok kurnazdır. Farklı dünyalar arasında geçiş yapabilmektedir. Düşmanlarının aklı ile oynar ve onları sürekli şaşırtır. Q yeteneği ile düşmanlarını gör edebilmektedir, E yeteneği ile bir teleport noktası bırakabilmektedir. Bu teleport noktasını kısmen yönlendirebilmekte ve dilediği zaman kendini o noktaya ışınlayabilmektedir. Çok yakın olmadıkları takdirde bu teleport noktası düşmanlar tarafından görülmemektedir. C yeteneği sayesinde sahte ayak sesleri çıkarabilmektedir. Bu ayak sesleri aynı gerçek bir ajanın ki gibi duyulmakta ve rakibi kandırmak için kullanılmaktadır. X özelliği sayesinde farklı bir dünyaya geçiş yapar ve görünmez bir şekilde düşmanlarının arasına sızabilmektedir. Bu şekilde rakip takımın konumu hakkında detaylı bir bilgi alınabilmekte veya hızlı bir şekilde yer değiştirebilmektedir. Rakibe çok yaklaşılması durumunda Yoru belli olur. Düellocu kategorisine girer.

    Astra:

    Valorant’ınhikayesinde çok büyük yer kaplayan Astra Ganalı’dır. Kendisi kozmosuz enerjisini kullanır ve yeteneklerini buradan kazanmaktadır. Kullanılması oyuncu topluluğu tarafından çok zor görülmektedir. Bundan dolayı profesyonel maçlar dışında pek kullanıldığını görmeyiz. Belli sayıda yıldız hakkı vardır ve bu yıldızları astral yolculuğa çıkarak haritanın istediği bölgelerine yerleştirmektedir. Ardında tüm yeteneklerini bu yıldızlar üzerinde kullanır. Q yeteneğini bir yıldız için kullanırsa, yıldız patlar ve etrafındaki düşmanları sarsıp savunmasız hale getirir. E yeteneğini kullanırsa yıldız uzun süreli bir sis bulutuna dönüşür. C yeteneğini kullanırsa yıldız etrafındaki ajanları kendisine doğru çeker ve sarsıp savunmasız hale getirir. Ulti yeteneği ise haritayı tam olarak boydan boya kesen devasa bir duvardır. Bu duvarın bir tarafından diğer tarafına ses geçmez. Astra, Kontrol Uzmanı kategorisine girer.

    Kay/O:

    Oyuna son eklenen ajan olan Kay/o. Kendisi radyantları etkisiz hale getirmek için tasarlanmış yapay zeka destekli bir robottur. Güçlü ve baskıcı bir ajandır. Özellikle bir side alanına giriş yaparken çokça işe yaramaktadır. Öncü kategorisine girer. Q yeteneği sayesinde bir flash bombası atarak düşmanlarını kör edebilmektedir. Bombayı yakın mesafeye atmak için yakın mesafe modu ve uzak mesafeye atmak için uzak mesafe modu vardır.

    E yeteneği ile bir bıçak fırlatır. Fırlattığı bıçak büyük bir alanı kapsar. Alan içerisindeki rakip ajanlar 10 saniyeliğine hiçbir yeteneğini kullanamaz. C yeteneği sayesinde yere yapışan ve temas ettiği herkesi çok büyük zararlara uğratan bir bomba atabilmektedir. X yeteneği ise tam bir coşkunluk halidir. X yeteneğini kullandığı takdirde daha hızlı koşar, daha hızlı şarjör değiştirir ve daha hızlı ateşler. Ayrıca vurulduğu durumda ölmez, yere düşer. Yere düştükten sonra 999 canı vardır. Bu durumda rakipler tarafından hasar alabilmektedir. Ancak zamanında yetişilirse takım arkadaşları tarafından tekrar ayağa kaldırılıp savaşa dönmesi sağlanabilmektedir.

    Valorantta Nasıl Profesyonel Olunur?

    Valorant nihayetinde rekabetçi bir oyundur. Öyle ki bu rekabet içerisinde kendiniz kaybedebilirsiniz. Eğer oyuna yeni başlamışsanız genelde düşmanlarınızın daha iyi oynadığını düşünebilirsiniz. Bu durum daha alışamadığınızdan dolayıdır. Eğer daha önce bir FPS geçmişiniz var ise daha hızlı adapte olabilirsiniz. Ancak yoksa da üzülmeyin. Birazdan söyleyeceğimiz taktik ve çalışmalar sayesinde kendinizi 1 hafta kadar kısa bir sürede çok geliştirebilirsiniz. Hatta yeterince çalışırsanız Profesyonel olarak turnuvalarda oynayıp bu işten yüksek meblağlarda gelir kazanma şansınız olabilmektedir! O zaman gelin sizlere Valorant’ı nasıl daha iyi oynayabileceğinizi anlatalım.

    Hassasiyet ayarları:

    Valorantta iyi nişan almak en önemli şeylerin başında gelmektedir. Eğer rakibinizi vuramıyorsanız oyunu kazanamazsınız. Nişan alma kabiliyetinizi geliştirmeniz için kas hafızanızı geliştirmeniz gerekir. Bunun içinde sürekli aynı hassasiyet ayarlı ile oynamanız lazımdır. Ama öncesinde Windows üzerinde bir hassasiyet ayarı yapmanız gerekir. Bu ayar fare ivmesi ayarıdır. Açık olduğu takdirde Windows farenin ivmesine bağlı olarak sürekli hassasiyeti değiştirecektir. Bundan dolayı kas hafızanız pek gelişmeyecektir. Peki bu ayarı nasıl kapatabiliriz? Windows 10’da şu yolları izleyerek kapatabilirsiniz: Başlat>Fare Ayarları>Ek Fare Seçenekleri>İşaretçi Seçenekleri> “İşaretçi hassasiyetini arttır” isimli seçeneğin yanındaki kutunun tikini kaldırın. Gerekli ayarı yaptığımıza göre sıra oyun içi hassasiyet ayarında, Valorant>Ayarlar>Genel>Hassasiyet: Hedefleme kısmını önerimiz 0.300-0.500 arası bir değer seçin. Önerimiz, Valorant’ın en iyi oyuncularından Tenz’in hassasiyeti olan 0.403. Tabii tüm bunları yaparken farenizin 800 DPI değerinde olduğundan emin olun.

    Kas Hafızası:

    Şimdi sıra kas hafızanızı geliştirmenizde... Bunun için sürekli aynı an önce seçtiğiniz hassasiyette oynamanız gerekmektedir. Bu şekilde beyniniz ve kaslarınız bu hassasiyete alışacak ve çok daha iyi nişan alabileceksiniz. Fare hakimiyeti ve kas hafızanızı geliştirmek için günde en az 1 saat Valorant’ta yer alan Poligon’a girip, atış becerilerinizi pratik etmeyi unutmayın.

    Nişangah Tutuşu:

    Bu en temel hususlardan biridir. Nişangahınızı düşmanların kafalarının çıkabilecekleri yerlere önceden tutarsanız çok kolay bir şekilde onları vurabilirsiniz. Bunu da Poligonda ki modüllerden pratik yapıp geliştirebilirsiniz.

    İzleyin:

    Her öldüğünüzde ben ne hata yaptım da öldüm diye kendinize sorun. Yaptığınız hatayı tespit ettikten sonra bir daha ki sefere yapmamaya çalışın. Bu şekilde gelişebilirsiniz. Ayrıca büyük Valorant oyuncularının yayınlarını ve videolarını izleyerek onlar nasıl oynuyor, nasıl hareket ediyor ve nasıl düşünüyor diye sorun. Öğrendiğiniz bilgileri kendi oyununuza uyarlayın.

    Silah Kaplamaları:

    Valorant’ta birbirinden güzel silah kaplamaları bulunmakta. Bu kaplamalar sizin kendinizi daha güvende ve daha güçlü hissetmenize yarıyor. Hatta oyuncu topluluğunun büyük bir kısmı bu kaplamalar sayesinde daha iyi nişan aldığını söylüyor. O zaman sizde kendinizi geliştirmek, daha iyi oynamak istiyorsanız mutlaka bu kaplamalardan almalısınız. Oyunda silah kaplamaları Valorant VP ile satılıyor. Peki nedir bu Valorant VP? Nasıl en ucuza alınır? Gelin açıklayalım.

    Valorant VP Nedir?

    Oyun içerisinde bulunan bir para birimidir. Valorantta ki satılabilen neredeyse her şey, bu para birimini kullanır. Buna muhteşem görünen silah kaplamaları da dahildir.

    Valorant VP Nasıl Alınır?

    Buna sahip olmak için Riot pin/kodunuzun olması gerekir. Bu kodları en ucuz şekilde sitemizden satın alabilirsiniz . Sitemiz satın alma konusunda oldukça güvenilirdir. Bizden aldığınız e-pin 7/24 anında teslim edilmektedir. Ayrıca birçok ödeme yöntemimiz de mevcuttur. Halen nasıl Valorant VP alabilirim diye düşünüyorsanız gelin sizlere aşamalı bir şekilde anlatalım. 
    1- Sitemizden dilediğiniz miktarda valorant vp e-pin kodunu satın alın.
    2- Aldığınız kodu kopyalayın.
    3- Valorant’a girin.
    4- Sağ üstte bulunan Valorant VP kısmına tıklayın.
    5- Satın alma yöntemi kısmında Riot pin ve kodlar seçeneğini seçin.
    6- Gerekli kısma kodunuzu yapıştırın ve gönder butonuna tıklayın.
    7- Valorant VP niz hesabınıza tanımlanmıştır.

    Harika bir oyun deneyimi ve profesyonel oyunculuğunuz yolunda Kopazar olarak her zaman yanınızdayız. Sağlıkla kalınız. 

    Canlı Destek