Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

Zula FPS Nasıl Arttırılır ?

İçindekiler

    6 ADIMDA ZULA FPS ARTTIRMA 2023 – ZULA FPS NASIL ARTTIRILIR?

    Zula donma sorunu, zula kasma sorunu, zula düşük fps gibi sorunlara çözüm olan 2023 yılına ait güncel bir rehber hazırladık. Bu rehberde, işlemciyi %100 çalıştırma, zula oyun içi ayarlar ve bazı kodlarla gereksiz FPS düşüren etkenleri kapatma gibi bilgiler bulunmaktadır.  

    1) Zula Oyun İçi Ayarları Değiştirin

    Zula’da oyun için ayarlara girin. Grafik ayarlarına tıklayın. Grafikleri belirtildiği şekilde ayarlayın.

    -Ekran Türü: Tam Ekran (Ekran türü kesinlikle Tam Ekranda çalışmalı. Harici ayarlar FPS’yi düşürmekte.)
    -Çözünürlük: Çözünürlük FPS de büyük bir etmendir. Bilgisayarınız düşük seviyedeyse 1024*768’ çözünürlüğüne kadar düşürebilirsiniz. Ayrıca Düşük çözünürlükler daha kolay aim almanızı sağlar. Bu yüzden birçok profesyonel oyuncu düşük çözünürlükte oynamakta.
    -Doku Kalitesi: Düşük/Orta arasında deneyebilirsiniz.
    -FPS Limiti: 144 Hertz bir ekranınız yoksa FPS limitini 60’dan yükseğe almanıza gerek yok. 60’a sabitleyebilirsiniz.
    -Anti-aliasing: Kapalı. Kenar yumuşatma teknolojisi FPS’yi bir hayli etkiliyor. 
    -Triple Buffer: Mouse donması gibi durumları düzeltmek için bu açık kullanılır. Fakat Zula’da böyle bir problem çok az görüşmektedir. Kapalı tutunuz.
    -Grafik Seviyesi: Bilgisayarın seviyesine göre Minimum-Orta arasında tutunuz. 

    Şimdi Oynanış penceresine geçip, Sağ Tık Zum ve Çömelme harici her şeyi kapalı tutalım.

    Uygun fiyatlarla Zula Altın sahibi olmak için >> Zula Altın

    2) Oyun İçi Konsol Komutları Girin


       Zula Oyun ayarlarında bulunmayan fakat konsol komutlarıyla halledebildiğimiz ve FPS’yi arttıran birkaç dizi kod bulunmakta. Altta açıklamalarıyla birlikte verilmiştir. Bunları yazmak zorunlu değildir. İsteğe göre bazılarını yazıp bazılarını yazmayabilirsiniz. Oyuna girdiğinizde Enter tuşuna basıp çıkan yere bu kodlar girilmelidir. Eğer geri almak isterseniz, 0 yazan yeri 1 olarak çevirmeniz yeterlidir.
    /uitopscore 0 :  Üst panelde bulunan skor penceresini ve resimleri kaldırır.
    /uiminimap 0 : Sol üstte bulunan küçük haritayı/minimap kapatır.
    /uidamage 0 : Kan efektlerini kapatır.
    /uikill 0 : Kimin kimi vurduğunu gösteren paneli kapatır. Siz vurduğunuzda ise küçük bir simge belirir.

    3) Denetim Masasından Nihai Performans ayarını açın

    Standart bilgisayarlarda Güç Planlarında sadece Güç Tasarrufu ve Yüksek Performans ayarları bulunmaktadır. Birkaç ayarla Nihai Performans ayarını açıp bunu seçmek mümkün. Sol altta bulunan arama kısmına cmd yazarak çıkan ekrana aşağıda bulunan kodu yapıştırın ve enter tuşuna basın:
    powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

    Arama yerine Güç Planı yazarak açılan pencereden Nihai Performans ayarını seçin.

    4) Quick CPU Programı ile İşlemcinizin Çalışma Yüzdesini Arttırın

    Programı kurduktan sonra sol tarafta bulunan Power Data kısmından Nihai Performans’ı seçin. Böyle bir seçenek yoksa Yüksek Performans ayarını seçin. Ardından sol altta bulunan Core Parking Index, Turbo Boost Index ve Frequency Scaling Index bölümünde bulunan çubukları %100’e getirin. (Dikkat: Bu işlem Overclock işlemi değildir. İşlemcinize güç yüklemez. İşlemcinin çalışması gereken hızı arttırır.)

    5) Bilgisayarınızın Fanını Temizleyin ve İşlemci Termal Macunu Tazeleyin

    Bilgisayarınızı uzun zamandır temizlemediyseniz ve işlemcinizin termal macunu bittiyse, sistem kendini fazla ısınmamak için oyunlarda kendini yavaşlatacaktır. Bunu çözmenin yolu fanı temizlemek ve işlemcinin üzerine termal macun satın alıp sürmektir. 

    6) Bilgisayarınızdaki Virüsleri Temizleyin

    Windows Defender veya MalwareBytes programı ile bilgisayarınızı taratıp zararlı yazılım olarak görülen programları temizleyin. Özellikle zula hile, zula za hilesi, zula para hilesi gibi programlardan bulaşabilecek tehlikeli virüslere maruz kalmamak için bu tarz programları gerek zula mobile de gerek bilgisayarınızda kesinlikle kullanmayın. İnternette yer alan hileler hesabınızı tehlikeye atmaktadır. Zula altınlarınızı güvenli ve uygun fiyatlarla almak için sitemizden hızlı bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. ZA kodunuz 7/24 anında teslim edilir, rekabetli maçlarınıza kesintisiz devam edebilirsiniz.

    Rehberimizin sonuna geldik. Tüm bu işlemlerden sonra Zula oyununda fps artacak ve daha iyi bir oyun performansı alacaksınız. 

    Canlı Destek