Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

GTA 6 çıkış tarihi ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı! (2021)

İçindekiler

    GTA 6 çıkış tarihi uzun zamandır oyuncular tarafından araştırılıyor. Son gelen haberler Grand Theft Auto 6 çıkış tarihi ile ilgili önemli bilgiler içeriyor. GTA 6 oyununun içeriğiyle ilgili de önemli bilgiler içeren bu son duyumlar serinin bizler dahil birçok hayranını heyecanlandıracak cinsten. Uzunca bir süredir GTA 6 ne zaman çıkacak sorusuna yanıt aranıyordu ve bu konu hakkında çok fazla iddia ortaya atılmıştı. Oyun sektörü hakkında haber yapan birçok güvenilir ve köklü haber ve blog sitesi GTA 6'nın 2024 yılında sevenleriyle buluşma ihtimalinin yüksek olduğu yönünde haberler yapmıştı. Nitekim son gelen bilgiler de bu iddiaların doğru olma ihtimalini oldukça güçlendiriyor.

    GTA 6 çıkış tarihi ne zaman?

    GTA 6 ne zaman çıkacak sorusuna cevap olabilecek yeni bir bilgi geçtiğimiz günlerde geldi. Oyun haberleri konusundaki en güvenilir global kaynaklardan birisi olan IGN geçen GTA 6'nın geliştirilme aşamasında olduğunu ancak oyunun henüz erken geliştirme safhasında olduğunu bildirmişti. Geçtiğimiz hafta oyun sektörünün ileri gelen isimlerinden Tom Henderson GTA 6 çıkış tarihi olarak 2024 veya 2025 yılını gösterdi. Bildirilen bu zaman çizelgesi daha sonra Bloomberg'ten Jason Schreier ve VGC'den Andy Robinson tarafından da doğrulandı.

    GTA 6 nerede geçecek?

    GTA 6 ne zaman çıkacak sorusuna ek olarak en fazla sorulan bir diğer soru da 'GTA 6 nerede geçecek' veya 'GTA 6 nerede geçiyor'? Son gelen haberlerde bununla ilgili de bizleri oldukça heyecanlandıran bilgiler yer alıyor. Henderson'ın bu konu hakkındaki söylemleri GTA Vice City ile büyüyen ve helikopter görevinde gençliği solmuş bir nesli de çok mutlu edecek cinsten. Henderson GTA 6'nın Miami'den ilham alınarak yaratılmış Vice City'de geçeceğini belirtiyor. Buna ek olarak GTA 6 haritasının PUBG, Fornite gibi canlı servis oyunlarında olduğu gibi zaman içerisinde değişeceğini ve muhtemelen genişleyeceğini belirtiyor. VGC bu duyumların tamamını kendilerinin de aldıklarını söyleyerek iddiaları doğruluyor. 

    Her ne kadar kaynaklar oldukça güvenilir olsa ve bilgilerin tamamı şu an için doğru olsa da dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Çıkış tarihine en azından 3 sene daha olan bir oyunun geliştirme çizelgesi ve yol haritası bir çok kez değişebilir. Özellikle de bu oyun Grand Theft Auto gibi efsanevi ve devasa bir serinin oyunu olunca şu an için günü gününe bir tarih vermek mümkün olmuyor. Ayrıca bu bilgileri, Rockstar tarafından resmi bir açıklama gelene kadar iddia olarak nitelendirmek zorunda olduğumuzu da unutmayalım.

    GTA 5 ve GTA Online yeni nesil konsollara geliyor

    Tüm bu bilgileri ve iddiaları birleştirdiğimizde şu an görünene göre GTA 6 ne zaman çıkacak sorusun cevabı olarak 2024 yılı diyebiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu bilgilerin zaman içerisinde değişme olasılığı da oldukça yüksek. Eğer Grand Theft Auto 6 söylenildiği gibi 2024 yılında piyasaya çıkarsa, bu Rockstar'ın ana hat oyunları arasında 6 yıllık bir boşluk olacağını gösteriyor. Bildiğimiz gibi Rockstar'ın piyasaya çıkan en son ana hat oyunu Red Dead Redemption 2 (2018) olmuştu. Bu 6 yıllık uzun boşlukta başka bir Rockstar oyunu olup olmayacağını şu an için bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz gibi GTA Online ve GTA 5 genişletilmeye ve geliştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda GTA Online ve GTA 5'in genişletilmiş  olarak bu yıl 11 Kasım tarihinde yeni nesil konsol versiyonlarının çıkacağını hatırlatalım. 

    Rockstar ayrıca GTA 3'ün çıkışının 20. yıl dönümüne özel "sürprizler" vaat ediyor ve bunlardan bazılarının GTA Online ile bağlantılı olacağını biliyoruz. Yıl dönümünün tam tarihi 22 Ekim gününe denk geliyor ancak bahsedilen özel sürprizlerin detayı hakkında henüz bir bilgi sahibi değiliz.

    Canlı Destek