Bakiye Bakiyem 0.00 TL
Bonus Bonuslarım Kp
Türkiye'nin oyun pazarı

Yeni Civilization Oyunu Ufukta!

İçindekiler

    Firaxis Games, yeni bir Civilization oyununun stüdyoda geliştirildiğini resmi olarak duyurdu. Eski COO Heather Hazen'ın yeni stüdyo başkanı olacağı duyurusuyla birlikte açıklanan bu haberde, Firaxis ana serinin yedinci oyunu mu yoksa Civilization: Beyond Earth gibi bir spin-off mu olacağı konusunda resmi bir açıklama yapmadı. Hazen şöyle söyledi:

    "Stüdyonun öykülü mirasını sürdürme fırsatına sahip olduğum için heyecanlıyım. Firaxis'in efsanevi Civilization serisinin bir sonraki sürümünün geliştirilmesinde yer alacağını duyurmakla başlamak büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı."

    "Milyonlarca oyuncumuz için Civilization franchise'ını heyecan verici yeni seviyelere taşıyacak planlarımız var ve endüstrimizin en iyi geliştiricileriyle çalışma şansına sahip olduğum için şanslıyım. Ayrıca, Marvel's Midnight Suns'ın piyasaya sürümden sonraki içeriklerini desteklemeye devam edeceğiz ve ekiplerimiz için yeni yaratıcı projeler keşfedeceğiz."

    2016'da Civilization 6'nın piyasaya sürülmesinin ardından, hayranlar yeni bir Civilization oyunu için yedi yıldır sabırla bekliyorlardı. O zamandan beri stüdyo, XCOM: Chimera Squad gibi diğer önde gelen strateji franchise'larında çalışıyor ve en son yepyeni Marvel's Midnight Suns projesiyle çıkışlar yaptı.

    Ancak Civilization için herhangi bir çıkış tarihi, mekanik veya diğer oyun detaylarına dair bilgiler henüz gizemini korumakta. Yeni Civilization'ın hala yıllarca uzakta olduğu düşünülüyor. Ancak Firaxis Games'in gelecekteki ana odak noktasında Civilization olacağı düşünülmekte.

    Firaxis'de Değişiklikler

    Firaxis, XCOM franchise'ının eski yaratıcı yönetmeni ve Marvel's Midnight Suns'un yönetmeni Jake Solomon'un Firaxis'ten ayrılışını duyurmasının ardından bu işi yapacak lider isimlerden birini kaybediyor. Solomon, Twitter'da yayınlanan bir açıklamada, stüdyodaki zamanından sadece olumlu duygularla ayrıldığını ve yeni bir tutku peşinde olduğu için ayrıldığını söyledi.

    "23 harika yılın ardından Firaxis'ten ayrılıyorum" dedi. "Büyük hayalleri olan biriyim ve XCOM'u (ve XCOM 2 ve War of the Chosen) ve Marvel's Midnight Suns'u yaparak iki ömür boyu süren hayalimi gerçekleştirdim. Dünyanın en şanslı çocuğuyum."

    Solomon devam etti:

    "Taktik tabanlı oyunlar tasarlamayı sevdim, ancak o alanda ilerletmek için diğer daha akıllı insanlara zamanı geldi. Beynim yeni bir hayal ile dolu. Peşinden gitme zamanı."

    Solomon'un ayrılışı, XCOM franchise'ının üç lider figüründen oluşan ekibinin tamamının Firaxis'ten ayrılmış olmasına neden oldu. Tasarımcı ve yönetmen olarak Solomon'a, yapımcı Garth DeAngelis ve sanat yönetmeni Greg Foertsch de katılmıştı.

    Canlı Destek